Kevyt poro-sienipiirakka

25.9.2011
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kevyt poro-sienipiirakka

Ainekset

13 palaa
1 1 paketti (400 g) ruis-perunataikinaa (pakaste)
Täyte:
1 1 paketti (200 g) herkkusieniä
2 0,25 purjoa
3 1 rkl öljyä
4 1 tl timjamia
5 ripaus suolaa
6 ripaus rouhittua mustapippuria
7 1 paketti (100 g) poron kylmäsavupaistiviipaleita
8 150 g emmentaljuustoraastetta

Ravintoaineet

Pala Resepti
Hiilihydraatteja 14 g 186 g
Proteiinia 7 g 89 g
Rasvaa 12 g 160 g
Kuitua 2 g 24 g
Energiaa kJ 821 10668
Energiaa kcal 196 2550

Reseptitiedot

Ruokalajit Pääruoat, Pikku- ja alkuruoat, Leivonnaiset, Aamu-, väli- ja iltapalat, Välipalat
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Muut lihat ja sisäelimet

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Anna taikinan sulaa pakkauksen ohjeen mukaan. Kauli taikinasta ohut suorakaiteenmuotoinen levy ja nosta leivinpaperilla vuoratulle pienikokoiselle uunipannulle.Viipaloi sienet ja paahda kevyesti kuivalla pannulla, kunnes niistä irtoaa hieman nestettä. Halkaise ja huuhtele purjo huolella. Leikkaa ohuiksi suikaleiksi.Lisää pannulle öljy ja purjosuikaleet. Kääntele hetken aikaa ja nosta pannu syrjään jäähtymään. Mausta seos timjamilla, suolalla ja pippurilla.Revi taikinalevyn päälle tasaisesti poronpaistiviipaleita. Levitä päälle sieniseos. Ripottele päälle juustoraaste. Paista piirakkaa 225-asteisessa uunin alatasossa noin 20 minuuttia.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5