Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kevyt porkkana-inkiväärikastike

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Tee salaattikastike helposti. Kevyt, aasialaistyyppinen porkkana-inkiväärikastike sopii kasvis-, kana- ja katkarapusalaattien kostukkeeksi.

Ainekset

1 1/2 dl
Hienoa porkkanaraastetta
1/2 dl
Rypsiöljyä
1 rkl
Valkoviinietikkaa
1 kpl
Valkosipulinkynsi
2 tl
Hienonnettua inkivääriä
1 rkl
Soijakastiketta
1 dl
Ananas- tai omenamehua
Suolaa
(tilkka sitruuna- tai limettimehua)

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pane porkkanaraaste, öljy, viinietikka ja valkosipulinkynsi tehosekoittimeen. Anna koneen käydä, kunnes kastike on sileää. Kaada kastike kulhoon. Lisää inkivääriraaste, soijakastike ja mehu.

Tarkista maku. Jos kastike kaipaa kirpeyttä, lisää sitruuna- tai limettimehua. Kevyt aasialaistyyppinen kastike sopii kasvis-, kana- ja katkarapusalaattien kostukkeeksi.

Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.8.2015
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

118

493

11,3 g

0,8 g

3,8 g

3,5 g

0,5 g

0,7 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1,5 dl Hienoa porkkanaraastetta,

Valkosipulinkynsi,

2 tl Hienonnettua inkivääriä,

Suolaa,

(tilkka sitruuna- tai limettimehua).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli