Kevyt kalkkunasalaatti

22.12.2004
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kevyt kalkkunasalaatti

Ainekset

4 annosta
1 6 keitettyä keskikokoista perunaa
2 1 keitetty kukkakaali
3 200 g pakasteherneitä
4 300 g kypää kalkkunasuikaletta, esim. pizzasuikale tai suikaloitua kalkkunaleikettä
Kevyt salaattikastike:
1 3 dl vettä
2 2 yrttiliemikuutiota, esim. valkosipuli-persiljakuutio
3 1 - 2 rkl vaaleaa kastikesuurusta
4 1 valkosipulinkynsi puserrettuna
5 0,5 sipulia
6 pala tuoretta chiliä
7 0,5 tl mustapippurirouhetta
8 0,5 dl persiljasilppua
9 1 - 2 rkl oliiviöljyä
10 ripaus suolaa ja sokeria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 25 g 100 g
Proteiinia 31 g 125 g
Rasvaa 11 g 45 g
Kuitua 6 g 25 g
Energiaa kJ 1 385 5539
Energiaa kcal 331 1324

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Lisäkkeet, Aamu-, väli- ja iltapalat
Ruokatyypit Salaatit
Pääruoka-aine Broileri ja kalkkuna

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Keitä perunat kuorineen ja kukkakaali kokonaisena erikseen mahdollisimman vähässä, suolalla maustetussa vedessä juuri ja juuri kypsiksi - ei aivan pehmeiksi. Jäähdytä, kuori ja kuutioi. Kukkakaalista voit käyttää myös kannan ja lehdet. Sekoita ainekset keskenään ja lisää kylmät kalkkunasuikaleet sekä jäiset herneet. Sekoita.Valmista salaattikastike kasvisten kiehuessa: kiehauta vesi ja liemikuutiot. Sekoita kunnes kuutiot liukenevat. Suurusta keitos. Ota levy pois päältä, mutta jätä kattila levylle. Kuori ja hienonna sipuli. Puhdista maustepaprika siemenistä. Silppua persilja. Lisää kuumaan kastikkeeseen puserrettu valkosipuli, sipuli- ja chilisilppu. Odota hetki ja ota kattila levyltä. Lisää loput mausteet ja öljy. Jäähdytä.Valele hiukan kastiketta salaattiaineksille ja tarjoa loput erikseen. Säilytä salaatti jääkaapissa ja ravista ennen käyttöä. Kastike säilyy hyvänä pari päivää. Tarjoa salaatin lisänä patonkia.

Teksti:
Kuvat: Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5