Kevyet lohinyytit

22.10.2012
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kevyet lohinyytit

Ainekset

4 annosta
1 600 g lohifileetä
Kasvishöyste
1 1 sipuli
2 1 porkkana
3 1 lehtisellerinvarsi
4 2 valkosipulinkynttä
5 2 rkl oliiviöljyä
6 1 rkl sitruunamehua
7 ripaus hienoa merisuolaa
8 ripaus rouhittua valkopippuria
Lisäksi
1 4 leivinpaperiarkkia

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 8 g 34 g
Proteiinia 30 g 121 g
Rasvaa 27 g 109 g
Kuitua 5 g 21 g
Energiaa kJ 1 670 6681
Energiaa kcal 399 1597

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: valkosipulinkynttä

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Kala

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Leikkaa lohifilee neljään osaan. Kastele paperiarkit ja rutista ne. Asettele kalaviipaleet arkin keskelle. Kuori ja hienonna sipuli, porkkana, lehtisellerinvarsi sekä valkosipulinkynnet. Sekoita kasvikset kulhossa ja mausta öljyllä ja sitruunamehulla. Mausta kalapalat. Jaa kasvikset kalojen päälle. Kääri paperin reunat kalojen suojaksi. Nosta nyytit höyrytyskattilan koriin, jonka alla on kiehuvaa vettä. Peitä kattila kannella ja kypsennä 8–10 minuuttia.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: lohi lohifilee nyytit
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5