Kevennetty pasha

28.3.2007
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kevennetty pasha

Ainekset

1 250 g maitorahkaa
2 1 prk bulgarian- tai ruokajogurttia
3 1 dl sokeria
4 2 tl vaniljasokeria
5 0,5 dl mantelirouhetta
6 0,5 dl hillottua appelsiininkuorta
7 0,5 - 1 tl raastettua appelsiininkuorta
8 6 liivatelehteä
9 4 rkl appelsiinimehua
10 2 dl kuohukermaa

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 111 g
Proteiinia 54 g
Rasvaa 106 g
Kuitua 3 g
Energiaa kJ 6778
Energiaa kcal 1620

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton
Ruokalajit Jälkiruoat
Pääruoka-aine Hedelmät

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Sekoita keskenään maitorahka, jogurtti, sokeri ja mausteet. Liota liivatteita kylmässä vedessä viitisen minuuttia. Liuota kuivaksi puristetut liivatteet kiehuvaan appelsiinimehuun. Vatkaa kerma vaahdoksi. Yhdistä haalea liivateliuos rahkaseokseen ja lisää lopuksi kermavaahto. Siirrä seos hyytymään kelmulla vuorattuun pashamuottiin, hyytelövuokaan tai jälkiruokamaljaan. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Jos hyydytit jälkiruoan muotissa, kumoa se jälkiruokavadille.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
Avainsanat: pasha rahka
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5