Kevättä enteilevä lohipasta

17.1.2018
4 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kevättä enteilevä lohipasta

Vihreät kasvikset, sitruuna ja jogurtti tekevät tästä vartissa valmistuvasta lohipastasta ihanan raikkaan.

Ainekset

4 annosta
1 400 g täysjyväkierrepastaa
2 150 g kylmäsavulohta
3 1 sipuli
4 1 parsakaali
5 1 sitruuna
6 2 rkl rypsi- tai oliiviöljyä
7 2 dl turkkilaista jogurttia
8 200 g pakasteherneitä
9 1 tl suolaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 76 g 305 g
Proteiinia 25 g 100 g
Rasvaa 18 g 73 g
Kuitua 8 g 30 g
Energiaa kJ 2 411 9645
Energiaa kcal 576 2305

Reseptitiedot

Ruokalajit Pääruoat, Helpot & nopeat
Ruokatyypit Pastaruoat, Kalaruoat
Pääruoka-aine Kala

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Keitä pasta napakan kypsäksi. Valuta.

Valmista kastike pastan kypsyessä. Leikkaa kylmäsavulohi pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipuli. Paloittele parsakaali.

Pese ja kuivaa sitruuna huolellisesti. Raasta sen keltainen kuori ohuelti hienolla terällä ja purista mehu.

Kuumenna öljy paistinpannussa. Paista parsakaalia ja sipulia 5 minuuttia. Lisää sitruunankuori ja -mehu sekä jogurtti. Kuumenna.

Lisää lohipalat ja herneet. Anna kuumentua vielä 1–2 minuuttia. Mausta suolalla.

Yhdistä kypsä, valutettu pasta ja kastike.

 

Teksti:
Kuvat: Päivi Ristell
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5