Keväinen vuohenjuustosalaatti

26.2.2007
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Keväinen vuohenjuustosalaatti

Ainekset

4 annosta
1 1 ruukku salaattia
2 1 prk (260/425 g) säilykepapaijaa tai 1 papaija
3 200 g viinirypäleitä
4 1 rasia kirsikkatomaatteja
5 1 ruukku basilikaa tai herneenversoja
6 200 g vuohenjuustoa
Salaatinkastike:
1 0,25 dl oliiviöljyä
2 1 rkl valkoviinietikkaa
3 0,5 dl appelsiinimehua
4 1 hienonnettu valkosipulin kynsi
5 1 rkl sokeria
6 0,25 tl suolaa
7 mustapippuria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 20 g 79 g
Proteiinia 5 g 21 g
Rasvaa 14 g 55 g
Kuitua 2 g 10 g
Energiaa kJ 947 3788
Energiaa kcal 226 905

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Lisäkkeet, Helpot & nopeat
Ruokatyypit Salaatit
Pääruoka-aine Kasvikset, Maitotuotteet

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Huuhtele ja valuta salaatti. Kuori ja paloittele papaija tai kaada säilykehedelmästä neste pois. Paloittele tarvittaessa. Pese viinirypäleet, halkaise ja poista siemenet. Huuhtele kirsikkatomaatit. Irrota herneenversot tai basilika ruukusta. Nosta ainekset sekaisin tarjoiluvadille. Valmista salaatinkastike sekoittamalla öljy, valkoviinietikka, appelsiinimehu, hienonnettu valkosipulinkynsi ja mausteet. Leikkaa vuohenjuusto viipaleiksi. Kuumenna pannu ja sulata viipaleita hetki. Nosta hieman sulaneet juustopalat lämpiminä salaatin päälle ja tarjoile lisäksi kastiketta.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5