Keskikesän antipasto

23.6.2008
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Keskikesän antipasto

Ainekset

4 annosta
1 200 g kesäkurpitsaa
2 0,5 rasiaa herkkusieniä
3 8 - 12 kirsikkatomaattia
4 1 paketti mozzrellajuustoa
5 0,5 tl suolaa
6 mustapippuria
7 kourallinen tuoretta basilikaa
8 1 rkl valkoista balsamicoa
9 3 rkl oliiviöljyä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 4 g 14 g
Proteiinia 8 g 33 g
Rasvaa 8 g 32 g
Kuitua 2 g 6 g
Energiaa kJ 510 2041
Energiaa kcal 122 488

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat
Pääruoka-aine Kasvikset, Maitotuotteet

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Leikkaa kesäkurpitsasta esimerkiksi juustohöylällä ohuita lastuja. Viipaloi herkkusienet. Grillaa kesäkurpitsat hyvin nopeasti molemmin puolin. Grillaa myös herkkusienet sekä kirsikkatomaatit. Sekoita balsamico, öljy, suola, pippuri sekä hienonnettu basilika. Valuta kastike grillatuille kasviksille ja anna jäähtyä ja maustua. Leikkaa mozzarella viipaleiksi tai kuutioiksi. Asettele kaikki ainekset ryhmiksi vadille tai neljälle alkuruokalautaselle. Valuta myös mozzarellaviipaleille marinadia tai hiukan oliiviöljyä. Koristele basilikanlehdillä. Tarjoa alkuruokana vaalean leivän kanssa.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5