Kesän keitto

21.5.2013
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kesän keitto

Ainekset

2 annosta
1 4 perunaa
2 2 porkkanaa
3 200 g kukkakaalia
4 5 dl vettä
5 1 tl suolaa
6 4 vihreää tankoparsaa
7 1 dl tuoreita tai pakasteherneitä
Maitosuurus
1 2 dl maitoa
2 2 rkl vehnäjauhoja
Lisäksi
1 25 g pehmeää voita
2 2 rkl hienonnettuja yrttejä, esim. tilliä ja persiljaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 40 g 81 g
Proteiinia 12 g 25 g
Rasvaa 13 g 26 g
Kuitua 9 g 18 g
Energiaa kJ 1 396 2791
Energiaa kcal 334 667

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton, Kasvis
Ruokalajit Pääruoat
Ruokatyypit Keitot
Pääruoka-aine Kasvikset
Makuja maailmalta Suomalainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori perunat ja porkkanat. Viipaloi porkkanat ja lohko perunat. Paloittele kukkakaali pieniksi nupuiksi. Lisää kasvikset kiehuvaan veteen. Anna niiden kiehua lähes kypsiksi noin 8 minuuttia. Leikkaa parsoista puumainen tyviosa pois, kuori ja paloittele parsat. Lisää keittoon parsat ja herneet. Sekoita jauhot maitoon ja sekoita suurus keittoon. Keitä muutama minuutti. Anna hautua kannen alla hetki. Sekoita yrtit pehmeään voihin ja viimeistele keitto yrttivoilla.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5