Kesämökin clam chowder eli simpukkakeitto

23.6.2008
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kesämökin clam chowder eli simpukkakeitto

Ainekset

4 annosta
1 4 viipaletta savupekonia
2 1 sipulia
3 2 tl paprikajauhetta
4 0,5 l perunakuutioita
5 200 g pakastettuja tai säilöttyjä maissinjyviä
6 2 prk veteen säilöttyjä simpukoita
7 1 laakerinlehti
8 4 dl kalalientä ja simpukoiden lientä
9 0,5 - 1 tl timjamia
10 4 dl maitoa
11 3 rkl hienonnettua persiljaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 35 g 139 g
Proteiinia 16 g 62 g
Rasvaa 17 g 69 g
Kuitua 3 g 11 g
Energiaa kJ 1 504 6015
Energiaa kcal 360 1438

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Ruokatyypit Keitot
Pääruoka-aine Sianliha, Katkaravut ja äyriäiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Leikkaa pekoni pieneksi silpuksi. Kuori sipuli ja perunat. Hienonna sipuli ja leikkaa perunat pieniksi kuutioiksi. Käristä pekoni kattilassa ja lisää sipuli. Kypsennä muutama minuutti, mutta älä ruskista. Sekoita joukkoon paprikajauhe. Lisää perunat, maissi, laakerinlehti, simpukoiden liemi ja kalaliemi sekä timjami. Keitä noin 15 minuuttia eli kunnes perunat ovat kypsiä. Lisää keittoon maito ja simpukat ja kuumenna kiehuvaksi. Tarkista maku ja lisää persilja.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5