Kesäkurpitsat balsamietikkakylvyssä

9.7.2018
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kesäkurpitsat balsamietikkakylvyssä

Kesäkurpitsa maustuu balsamicoliemessä herkuksi parissa päivässä. Tarjoa alkupalana leivän ja ilmakuivatun kinkun kera tai lisukkeena grilliruoalle.

Ainekset

6 annosta
1 400 g kesäkurpitsaa
2 4 valkosipulinkynttä
3 5 timjaminoksaa
4 1 dl vettä
5 0,75 dl (¾ dl) sokeria
6 1,5 tl (1 ½ tl) suolaa
7 0,5 tl (½ tl) rouhittua mustapippuria
8 2 dl balsamietikkaa
9 3 rkl oliiviöljyä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 12 g 75 g
Proteiinia 0 g 2 g
Rasvaa 7 g 42 g
Kuitua 0 g 3 g
Energiaa kJ 506 3034
Energiaa kcal 121 725

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton, Kasvis, Vegaani
Ruokalajit Lisäkkeet
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

  • Pese kesäkurpitsat ja leikkaa ne reilun puolen sentin viipaleiksi. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Pane kesäkurpitsat ja valkosipulit timjaminoksien kanssa kerroksittain isoon lasipurkkiin.
  • Kuumenna vesi, sokeri, suola ja pippuri kiehumapisteeseen. Sekoita, kunnes sokeri liukenee. Lisää balsamietikka ja öljy. Kaada liemi kesäkurpitsaviipaleiden päälle. Heiluttele purkkia niin, että liemi jakautuu kaikkialle.
  • Anna säilykkeen maustua jääkaapissa 1–2 päivää. Kääntele ja hölskyttele purkkia kerran pari maustumisen aikana. Kesäkurpitsat säilyvät hyvänä noin viikon.

Vinkki: Kun kesäkurpitsat on syöty, liemen voi käyttää salaatinkastikkeena tai pataruokien mausteena. 

Teksti:
Kuvat: Tuomas Kolehmainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5