Kesäkurpitsaleivät

25.7.2016
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kesäkurpitsaleivät

Lounasleivät kootaan kasviksista ja halloumista, joita höystää kesäkurpitsapesto.

Ainekset

4 annosta
1 1 (250 g) esipaistettu ciabatta
2 200 g kesäkurpitsaa
3 1 paprika
4 200 g halloumia
5 1 ruukku rucolaa
Kesäkurpitsapesto
1 100 g kesäkurpitsaa
2 10 - 12 isoa basilikanlehteä
3 4 rkl pinjansiemeniä
4 1 pieni valkosipulinkynsi
5 1 rkl oliiviöljyä
6 0,25 tl suolaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 35 g 141 g
Proteiinia 18 g 73 g
Rasvaa 26 g 102 g
Kuitua 5 g 21 g
Energiaa kJ 1 854 7415
Energiaa kcal 443 1772

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: isoa basilikanlehteä

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Lounas
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Paista leipä pakkauksen ohjeen mukaan ja anna jäähtyä. Leikkaa kesäkurpitsa pitkittäin viipaleiksi. Käytä vihreimmät osat pestoon. Paloittele ne tehosekoittimeen ja lisää joukkoon loput peston ainekset. Soseuta. Halkaise paprika, poista kanta ja siemenet ja leikkaa neljään osaan. Leikkaa leipä neljään osaan ja halkaise palat. Paahda paprikat leipien kanssa grillissä. Viipaloi halloumi. Grillaa juusto- ja kesäkurpitsaviipaleet molemmin puolin. Jaa leiville pesto. Täytä leivät rucolalla, kasviksilla ja halloumilla.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5