Kesäkurpitsalasagne

20.8.2012
14 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kesäkurpitsalasagne

Kesäkurpitsasta viipaloidut siivut korvaavat lasagnelevyt.

Ainekset

5 annosta
1 800 g kesäkurpitsaa
2 ripaus suolaa
Jauhelihakastike
1 400 g tomaattimurskaa
2 400 g jauhelihaa
3 1 rkl oliiviöljyä
4 1 sipuli
5 2 valkosipulinkynttä
6 2 rkl tomaattisosetta
7 ripaus suolaa
8 ripaus sokeria
9 ripaus rouhittua mustapippuria
Lisäksi
1 250 g mozzarellajuustoa
2 1 dl juustoraastetta

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 9 g 47 g
Proteiinia 28 g 138 g
Rasvaa 30 g 149 g
Kuitua 2 g 12 g
Energiaa kJ 1 759 8797
Energiaa kcal 421 2103

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Jauheliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Viipaloi kesäkurpitsat pituussuunnassa noin puolen sentin paksuisiksi. Ripottele viipaleille suolaa. Anna hikoilla 15 minuuttia. Kuivaa talouspaperilla.

Nosta tomaattimurska valumaan siivilään. Paahda jauheliha pannulla ja lisää joukkoon hienonnetut sipulit. Lisää tomaattisose ja -murska. Mausta. Valuta ja viipaloi mozzarella.

Nostele uunivuokaan kerroksittain kesäkurpitsaa, mozzarellaa ja jauhelihaseosta niin, että pinnalle tulee kesäkurpitsaa. Ripottele päälle juustoraaste. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 40 minuuttia.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5