Kesäkurpitsakeitto

21.9.2015
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kesäkurpitsakeitto

Kesäkurpitsakeitto maistuu lounaana tai arki-illan ateriana. Tarjoile paahdettujen kikherneiden tai siementen kanssa. Paahdettujen kikherneiden reseptin löydät palvelustamme.

Ainekset

4 annosta
1 1 kg kesäkurpitsaa
2 1 sipuli
3 2 valkosipulinkynttä
4 2 rkl oliiviöljyä
5 8 dl vettä
6 2 kasvisliemikuutioita
7 1 ruukku basilikaa
8 (suolaa)
Lisäksi
1 esim. paahdettuja kikherneitä tai siemeniä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 8 g 31 g
Proteiinia 2 g 8 g
Rasvaa 9 g 36 g
Kuitua 2 g 8 g
Energiaa kJ 510 2038
Energiaa kcal 122 487

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton, Kasvis
Ruokalajit Pääruoat, Pikku- ja alkuruoat, Helpot & nopeat, Edullinen, Lounas
Ruokatyypit Keitot
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Huuhtele ja paloittele kesäkurpitsat. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipulit ja kesäkurpitsa öljyssä kattilan pohjalla. Lisää vesi ja liemikuutiot. Keitä noin 10 minuuttia. Lisää basilika ja soseuta keitto. Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa. Tarjoile paahdettujen kikherneiden tai siementen kanssa.

Video

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5