Kesäkurpitsainen janssoninkiusaus

15.7.2009
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kesäkurpitsainen janssoninkiusaus

Ainekset

4 annosta
1 2 kesäkurpitsaa
2 4 perunaa
3 1 iso sipuli
4 sokeria ja suolaa
5 2 rkl margariinia
6 rouhittua valkopippuria
7 1 prk (125/80 g) anjovisfileitä
8 2 dl ruokakermaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 20 g 81 g
Proteiinia 10 g 40 g
Rasvaa 8 g 33 g
Kuitua 3 g 11 g
Energiaa kJ 832 3326
Energiaa kcal 199 795

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Kala, Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Halkaise kesäkurpitsat ja poista pehmeät sisukset. Leikkaa noin sentin paksuisiksi, puolikuun muotoisiksi viipaleiksi. Kuori ja leikkaa perunat tikkumaisiksi suikaleiksi. Kuori ja leikkaa sipuli viipaleiksi. Sulata margariini pannulla ja paista sipulit. Lisää pannulle ripaus sokeria ja suolaa ja anna sipuleiden ruskistua ja karamellisoitua. Voitele laakea, matalareunainen uunivuoka. Asettele vuokaan kerroksittain perunoita, kesäkurpitsaa, sipuleita ja anjovisfileitä. Asettele pinnalle perunasuikaleita. Valuta pinnalle muutama ruokalusikallinen anjovislientä. Paista 250-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Lisää kerma ja paista vielä 15 minuuttia.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5