Kesäkurpitsa-siemenpesto

15.12.2009
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kesäkurpitsa-siemenpesto

Ainekset

1 1 (200-300 g) pieni kesäkurpitsa
2 1 dl kuorittuja auringonkukansiemeniä
3 0,5 dl raastettua parmesaanijuustoa
4 2 - 3 valkosipulinkynttä
5 1 ruukku basilikaa
6 1 dl oliiviöljyä
7 0,5 tl suolaa
8 mustapippuria

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 18 g
Proteiinia 30 g
Rasvaa 148 g
Kuitua 7 g
Energiaa kJ 6298
Energiaa kcal 1505

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton
Ruokalajit Lisäkkeet, Helpot & nopeat
Ruokatyypit Kastikkeet
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuutioi kesäkurpitsa ja kuullota palat öljytilkassa. Jäähdytä kesäkurpitsat ja soseuta ne yhdessä auringonkukansiementen, parmesaanin ja basilikanlehtien kanssa. Lisää loppu öljy niin että saat notkean tahnan. Mausta maun mukaan. Tarjoa esimerkiksi pastan kanssa aidon peston tapaan tai leivillä.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
Avainsanat: kesäkurpitsa pesto
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5