Kesäkurpitsa-sämpyläruudut

24.7.2011
3 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kesäkurpitsa-sämpyläruudut

Ainekset

20 palaa
1 1 (300 g) kesäkurpitsa
2 4 tl suolaa
3 7 dl vettä
4 1 paketti (50 g) hiivaa
5 1 dl tummaa siirappia
6 1 dl auringonkukansiemeniä
7 15 dl sämpyläjauhoja
8 3 rkl oliiviöljyä
Pinnalle
1 oliiviöljyä
2 auringonkukansiemeniä

Ravintoaineet

Pala Resepti
Hiilihydraatteja 31 g 622 g
Proteiinia 7 g 132 g
Rasvaa 8 g 166 g
Kuitua 3 g 61 g
Energiaa kJ 949 18984
Energiaa kcal 227 4537

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Pese ja raasta kesäkurpitsa. Ripottele raasteen joukkoon suola ja anna seistä tunnin ajan. Purista raasteesta vesi pois.Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää siirappi, siemenet ja kesäkurpitsaraaste. Alusta taikina jauhoilla löysäksi. Lisää öljy ja loput jauhot vähitellen. Alusta kimmoisaksi taikinaksi. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi.Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle isolle uunipellille. Taputtele levyksi. Anna kohota 15 minuuttia.Jaa kohonnut leipä taikinapyörällä neliöiksi. Voitele pinta öljyllä ja ripottele päälle siemeniä. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: kesäkurpitsa leipä
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5