Kesäkurpitsa-omenamarmeladi

24.7.2011
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kesäkurpitsa-omenamarmeladi

Ainekset

1 500 g kesäkurpitsaa
2 500 g omenaa
3 1 dl vettä
4 250 g sitruunaa
5 1 paketti (330 g) hillo-marmeladisokeria

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 348 g
Proteiinia 4 g
Rasvaa 5 g
Kuitua 11 g
Energiaa kJ 6328
Energiaa kcal 1513

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Lisäkkeet
Ruokatyypit Säilöntä
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Pese ja kuori kesäkurpitsat. Älä jätä vihreää kuorta mukaan, muuten hillosta ei tule keltaista. Halkaise ja poista pehmeä sisus. Pilko kesäkurpitsat kattilaan. Kuori ja halkaise omenat. Poista kanta ja siemenkota. Paloittele omenat kattilaan. Keitä ainekset pienessä vesimäärässä kypsiksi noin 15 minuuttia.Soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella. Pese sitruunat huolellisesti. Raasta kuoret hienolla terällä, purista mehut ja lisää molemmat kesäkurpitsaseoksen joukkoon. Lisää sokeri ja kuumenna kiehuvaksi.Keitä 5 minuuttia välillä sekoittaen. Kaada seos puhtaisiin ja kuumennettuihin purkkeihin. Sulje ja säilytä viileässä.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: kesäkurpitsa omena
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5