Kesäkaalikeitto

17.1.2005
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kesäkaalikeitto

Ainekset

1 2 - 3 dl vettä
2 suolaa
3 0,5 - 1 kpl pientä keräkaalia
4 1 kpl pieni kukkakaali
5 3 kpl porkkanaa
6 2 - 3 kpl perunaa
7 5 dl maitoa
8 1 dl persilja- tai sellerinlehtisilppua
9 1 rkl voita
10 1 rkl (vehnäjauhoja)

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 91 g
Proteiinia 37 g
Rasvaa 23 g
Kuitua 33 g
Energiaa kJ 3068
Energiaa kcal 733

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Pääruoat, Pikku- ja alkuruoat
Ruokatyypit Keitot
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuutioi keräkaali ja paloittele kukkakaali kantoineen ja lehtineen. Kuori ja viipaloi porkkanat ja perunat. Riivi herneet.Pehmitä ensin kaalit suolalla maustetussa vedessä. Lisää porkkanat ja perunat ja hauduta nekin puolipehmeiksi. Lisää maito ja kiehauta sekoittaen. Jos haluat suurustaa keiton, lisää tässä vaiheessa myös voi, johon olet sekoittanut jauhot. Keitä viisi minuuttia. Lisää herneet ja vihersilppu. Tarjoa keiton kanssa hyvää leipää.

Teksti:
Kuvat: Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5