Kesäinen purjopiiras

30.12.2004
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kesäinen purjopiiras

Ainekset

1 1 paketti (500 g) valmista voi- tailehtitaikinaa
2 4 - 5 keskikokoista purjoa
3 vettä, suolaa
Lisäksi
1 2 dl juustoraastetta, esim. mozzarellaa
2 (½ dl parmesaaniraastetta)
3 2 - 3 rkl makeaa sinappia
voiteluun
1 munaa

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 216 g
Proteiinia 76 g
Rasvaa 232 g
Kuitua 25 g
Energiaa kJ 13546
Energiaa kcal 3238

Reseptitiedot

Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Leivonnaiset, Helpot & nopeat
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Vedä purjoihin syvät viillot ja huuhdo lehtien välit huolella. Leikkaa purjot saman pituisiksi, noin 10 cm:n paloiksi ja kiehauta puolikypsiksi vähässä, suolalla maustetussa vedessä tai ilman vettä mikroaaltouunissa (2 min./täysi teho). Valuta ja jäähdytä.Kaaviloi voitaikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi leivinpaperilla ja nosta papereineen pellille. Pistele taikina haarukalla ja lado sen päälle purjot vieri viereen.Sivele purjot sinapilla ja ripottele päälle juustoraaste. Käännä taikinan reunat purjojen päälle ja paina hyvin kiinni. Jos taikinaa jää yli, tee siitä nauhaa, jonka asetat ristikoksi piirakan pintaan. Voitele taikinan pinta munalla. Kypsennä piirakkaa 225-asteisen uunin alaosassa noin 25 minuuttia.

Teksti:
Kuvat: Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5