Kesäinen purjopiiras

17.1.2005
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kesäinen purjopiiras

Ainekset

1 1 paketti (500 g) valmista voi- tai lehtitaikinaa
2 4 - 5 kpl keskikokoista purjoa
3 vettä, suolaa
Lisäksi:
1 1 pussi tai 2 dl juustoraastetta, esim. mozzarellaa
2 0,5 dl (parmesaaniraastetta)
3 2 - 3 rkl makeaa sinappia
Voiteluun:
1 munaa
Testattu toimivaksi

Ohjeet

Vedä purjoihin syvät viillot ja huuhdo lehtien välit huolella. Leikkaa purjot saman pituisiksi, noin 10 cm:n paloiksi ja kiehauta puolikypsiksi vähässä, suolalla maustetussa vedessä tai ilman vettä mikroaaltouunissa (2 min./täysi teho). Valuta ja jäähdytä.Kaaviloi voitaikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi leivinpaperilla ja nosta papereineen pellille. Pistele taikina haarukalla ja lado sen päälle purjot vieri viereen.Sivele purjot sinapilla ja ripottele päälle juustoraaste. Käännä taikinan reunat purjojen päälle ja paina hyvin kiinni. Jos taikinaa jää yli, tee siitä nauhaa, jonka asetat ristikoksi piirakan pintaan. Voitele taikinan pinta munalla. Kypsennä piirakkaa 225-asteisen uunin alaosassa noin 25 minuuttia.

Teksti:
Kuvat: Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5