Kesäinen perunamunakas

20.5.2008
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kesäinen perunamunakas

Ainekset

2 annosta
1 300 g kypsiä uusia perunoita
2 1 (puna)sipuli
3 2 rkl oliiviöljyä
4 4 kananmunaa
5 0,25 dl vettä
6 0,5 tl suolaa
7 0,25 tl mustapippuria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 26 g 52 g
Proteiinia 16 g 33 g
Rasvaa 25 g 50 g
Kuitua 2 g 4 g
Energiaa kJ 1 664 3327
Energiaa kcal 398 795

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton
Ruokalajit Pääruoat, Pikku- ja alkuruoat
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Viipaloi perunat ohuiksi. Kuori ja leikkaa sipuli ohuiksi renkaiksi. Kuumenna öljy suuressa pinnoitetussa pannussa ja paista, mutta älä ruskista perunoita ja sipulirenkaita noin 10 minuuttia. Siirrä pannu pois levyltä. Sekoita kulhossa munat, vesi ja mausteet. Siirrä pannu takaisin kuumalle levylle ja kaada munaseos pannuun perunaseoksen päälle. Nostele puuhaarukalla massaa niin, että munakasta valuu kaikkialle. Anna kypsyä keskilämmöllä, kunnes munakas on hyytynyt. Leikkaa munakas kahteen osaan ja tarjoa raikkaan salaatin kera.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
Avainsanat: muna munakas peruna
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5