Kesäinen peruna-tonnikalasalaatti

25.6.2012
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kesäinen peruna-tonnikalasalaatti

Kokoa varhaisperunoista ja tonnikalasta kesäinen salaatti.

Ainekset

4 annosta
1 1 kg varhaisperunoita
2 0,5 pientä purjoa
3 1 ruukku tilliä
4 2 limetin mehu
5 2 rkl oliiviöljyä
6 1 prk (185 g /140 g) öljyyn säilöttyä tonnikalaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 41 g 164 g
Proteiinia 13 g 51 g
Rasvaa 9 g 37 g
Kuitua 3 g 12 g
Energiaa kJ 1 284 5138
Energiaa kcal 307 1228

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Lisäkkeet, Piknik
Ruokatyypit Salaatit, Kalaruoat
Pääruoka-aine Kala

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Pese perunat. Kiehauta vesi kattilassa ja mausta se suolalla. Lisää perunat. Keitä perunat kypsiksi, noin 15 minuuttia. Kaada keitinvesi pois.

Halkaise ja huuhtele purjo ja silppua se. Lisää purjo lämpimiin perunoihin. Silppua tilli ja purista limeteistä mehu. Lisää tilli, limetinmehu ja öljy perunoihin.

Valuta tonnikalasta öljy ja murenna kala haarukalla. Lisää tonnikala perunoihin. Tarjoa salaatti mielellään haaleana.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5