Kesäinen kylmäsavulohikeitto

10.6.2018
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kesäinen kylmäsavulohikeitto

Savujuusto liittää yhteen suven parhaat keitot: kesäkeiton ja savulohikeiton.

Ainekset

6 annosta
1 8 varhaisperunaa
2 2 porkkanaa
3 1 (600 g) kukkakaali
4 1 pussi (200 g) varsiparsakaalia eli broccolinia
5 1 nippu kevätsipulia
6 2 rkl rypsiöljyä
7 1 l vettä
8 2 kasvisliemikuutiota (gluteeniton)
9 2 dl pakasteherneitä
10 0,5 pakettia (150 g) savujuustoa
11 1 paketti (200 g) kylmäsavulohta
12 0,5 tl suolaa
13 2 dl persiljaa hienonnettuna

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 7 g 42 g
Proteiinia 14 g 83 g
Rasvaa 18 g 105 g
Kuitua 5 g 29 g
Energiaa kJ 1 006 6037
Energiaa kcal 240 1443

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Ruokatyypit Keitot
Pääruoka-aine Kala

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

  1. Pese perunat huolellisesti. Pilko isot ja jätä pienet perunat kokonaisiksi. Kuori ja pilko porkkanat. Pilko kukkakaalit ja varsiparsakaalit suupaloiksi. Hienonna kevätsipulit.
  2. Kuumenna öljy kattilassa. Laita perunat, porkkanat ja sipulit kuumaan öljyyn ja kuullota 1–2 minuuttia. Lisää vesi ja liemikuutiot ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä 10 minuuttia.
  3. Lisää kukkakaalit, varsiparsakaalit, herneet ja juusto. Hauduta keittoa 5 minuuttia niin, että juusto sulaa ja kaalit kypsyvät.
  4. Viipaloi kala ja lisää se keittoon. Kuumenna nopeasti, mutta älä keitä. Mausta keitto suolalla ja tuoreella persiljalla.
Teksti:
Kuvat: Panu Pälviä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5