Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kesäinen kylmäsavulohikeitto

timer-icon30 min
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Savujuusto liittää yhteen suven parhaat keitot: kesäkeiton ja savulohikeiton.

Ainekset

8 kpl
Varhaisperunaa
2 kpl
Porkkanaa
600 g
(1 kpl) kukkakaalia
200 g
(1 ps) broccolinia eli varsiparsakaalia
1 kpl
Nippu kevätsipulia
2 rkl
Rypsiöljyä
1 l
Vettä
2 kpl
Kasvisliemikuutiota (gluteeniton)
2 dl
Pakasteherneitä
150 g
(½ pkt) savujuustoa
200 g
(1 pkt) kylmäsavulohta
1/2 tl
Suolaa
2 dl
Persiljaa hienonnettuna

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pese perunat huolellisesti. Pilko isot ja jätä pienet perunat kokonaisiksi. Kuori ja pilko porkkanat. Pilko kukkakaalit ja varsiparsakaalit suupaloiksi. Hienonna kevätsipulit.

8 kpl
Varhaisperunaa
2 kpl
Porkkanaa
600 g
(1 kpl) kukkakaalia
200 g
(1 ps) broccolinia eli varsiparsakaalia
1 kpl
Nippu kevätsipulia
2

Kuumenna öljy kattilassa. Laita perunat, porkkanat ja sipulit kuumaan öljyyn ja kuullota 1–2 minuuttia. Lisää vesi ja liemikuutiot ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä 10 minuuttia.

2 rkl
Rypsiöljyä
1 l
Vettä
2 kpl
Kasvisliemikuutiota (gluteeniton)
3

Lisää kukkakaalit, varsiparsakaalit, herneet ja juusto. Hauduta keittoa 5 minuuttia niin, että juusto sulaa ja kaalit kypsyvät.

600 g
(1 kpl) kukkakaalia
200 g
(1 ps) broccolinia eli varsiparsakaalia
2 dl
Pakasteherneitä
150 g
(½ pkt) savujuustoa
4

Viipaloi kala ja lisää se keittoon. Kuumenna nopeasti, mutta älä keitä. Mausta keitto suolalla ja tuoreella persiljalla.

200 g
(1 pkt) kylmäsavulohta
1/2 tl
Suolaa
2 dl
Persiljaa hienonnettuna
Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 10.6.2018
|
Muokattu: 23.4.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

188

788

13,8 g

6,0 g

6,3 g

5,2 g

4,2 g

7,8 g

2,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Varhaisperunaa,

Nippu kevätsipulia,

1 l Vettä,

200 g (1 pkt) kylmäsavulohta,

0,5 tl Suolaa,

2 dl Persiljaa hienonnettuna.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli