Kermamuhennetut keltajuuret

27.10.2016
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kermamuhennetut keltajuuret

Keltajuuri on punajuuren keltainen muunnos. Sitä voi käyttää punajuuren tavoin, makukin on sama. Lempeä ja täyteläinen keltajuurimuhennos sopii sekä kasvis- että liharuokien lisäkkeeksi.

Ainekset

4 annosta
1 500 - 600 g keltajuuria
2 0,5 rkl voita
3 0,5 rkl öljyä
4 1 sipulia
5 2 dl kermaa
6 1 dl maitoa
7 1 tl hunajaa
8 2 tl soijakastiketta
9 0,5 tl suolaa
10 0,25 tl (1/4 tl) mustapippuria
11 persiljaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 15 g 61 g
Proteiinia 4 g 14 g
Rasvaa 21 g 85 g
Kuitua 4 g 16 g
Energiaa kJ 1 110 4441
Energiaa kcal 265 1061

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton, Kasvis
Ruokalajit Lisäkkeet
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori keltajuuret ja leikkaa sokeripalan kokoisiksi kuutioiksi. Silppua sipuli. Kuullota keltajuurikuutioita kasarissa voi-öljyseoksessa, kunnes kuutiot saavat vähän väriä. Lisää sipulisilppu ja jatka kuumennusta vielä hetki.
Kaada kerma ja maito kasariin. Hauduta hiljalleen 20–30 minuuttia tai kunnes keltajuuri on pehmeää ja liemi on saostunut. Mausta hunajalla, soijakastikkeella, suolalla ja pippurilla. Ripottele pinnalle persiljasilppua.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: marraskuu2016
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5