Kermakakku

30.12.2004
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kermakakku

Ainekset

10 annosta
1 6 munaa
2 2 dl sokeria
3 2,5 dl vehnäjauhoja
4 1 dl perunajauhoja
5 2 tl leivinjauhetta
Vuokaan
1 25 g leivontamargariinia
2 0,5 dl korppujauhetta tai mannasuurimoita
Kostutukseen
1 2 dl vaaleaa mehua, esim. sokeroitua omena- tai sitruunamehua, sitruunasoodaa tai aprikoosien säilöntäainetta
Täytteeksi
1 4 dl hilloa tai makeaa hedelmäsosetta tai ½ lviipaloituja mansikoita tai pieneksi pilkottuja säilykehedelmiä
2 2 dl kermavaahtoa (kuorrutuksesta)
Kourrutukseen
1 3 prk (a 2 dl) kouhukermaa tai 2 tlk (a 2½ dl) Creme Vispiä
2 (vaniljasokeria)
Koristeluun
1 kakunkoristeita esim. marsipaani- tai vohveliruusuja

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 44 g 445 g
Proteiinia 8 g 76 g
Rasvaa 29 g 287 g
Kuitua 2 g 21 g
Energiaa kJ 1 958 19578
Energiaa kcal 468 4679

Reseptitiedot

Ruokalajit Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Voitele ja jauhota kakkuvuoka. Kuumenna uuni 175 asteeseen.Vaahdota munat. Lisää sokeri ja vatkaa edelleen kunnes vaahto on jäykkää ja valkoista. Sekoita jauhot ja leivinjauhe. Lisää seos taikinaan varovasti käännellen. Kaada taikina vuokaan. Tasoita pinta.Kypsennä kakkua uunin alaosassa 30-40 minuuttia. Jäähdytä ja kumoa. Leikkaa kakku 2-3 levyksi. Vaahdota kuohukerma.Kostuta levyt ja levitä niiden väleihin kerros hilloa tai hedelmää ja sen päälle hiukan kermavaahtoa. Kokoa levyt kakuksi. Peitä kakun pinta lopuksi kermavaahdolla joko lusikan pesällä levittäen tai pursottaen. Koristele.

Teksti:
Kuvat: Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
© SOK
Avainsanat: kermakakku täytekakku
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5