Kermainen poro-leipäjuustokäristys

22.9.2017
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kermainen poro-leipäjuustokäristys

Perinteinen poronkäristys viimeistellään juhlakuntoon kermalla ja leipäjuustolla.

Ainekset

4 annosta
1 2 pakettia (à 270 g) poronkäristyslihaa (pakaste)
2 1 - 2 sipulia
3 2 rkl voita
4 2 dl vettä
5 1 tl suolaa
6 1 paketti (220 g) leipäjuustoa
7 2 dl kermaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 4 g 17 g
Proteiinia 46 g 182 g
Rasvaa 41 g 163 g
Kuitua 0 g 2 g
Energiaa kJ 2 360 9441
Energiaa kcal 564 2257

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton, Sokeriton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Muut lihat ja sisäelimet
Makuja maailmalta Suomalainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Sulata poronkäristys pakkauksen ohjeen mukaan. Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna voi kattilassa ja lisää lihat ruskistumaan. Lisää ruskistuksen loppuvaiheessa sipulikuutiot. Kuullota hetki. Lisää vesi ja suola. Peitä kannella ja anna käristyksen hautua miedolla lämmöllä vähintään puoli tuntia. Huolehdi, ettei neste haihdu liikaa. Lisää tarvittaessa tilkka vettä.

Kuutioi leipäjuusto. Lisää kattilaan kerma ja juustokuutiot. Kuumenna kiehumispisteeseen. Tarjoa perunasoseen sekä puolukoiden kanssa.

Vinkki: Voit käyttää poronkäristyksen sijasta myös riistakäristystä. Hauduta lihaa tällöin pakkauksen ohjeen mukainen aika.

 

Teksti:
Kuvat: Lasse Lecklin
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5