Kermainen lohikeitto

19.1.2010
13 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kermainen lohikeitto

Ainekset

4 annosta
1 1 sipuli
2 pala purjon vihreää osaa
3 6 perunaa
4 1 porkkana
5 2 rkl margariinia
6 2 rkl vehnäjauhoja
7 1 l vettä
8 2 kalaliemikuutiota
9 8 - 10 maustepippuria
10 400 g lohifileetä
11 2 dl ruokakermaa
Pinnalle:
1 hienonnettua tilliä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 23 g 93 g
Proteiinia 23 g 93 g
Rasvaa 25 g 101 g
Kuitua 2 g 7 g
Energiaa kJ 1 730 6920
Energiaa kcal 414 1654

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Ruokatyypit Keitot
Pääruoka-aine Kala

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori ja hienonna sipuli. Halkaise purjo, huuhtele huolella ja leikkaa viipaleiksi. Pese, kuori ja paloittele perunat ja porkkanat. Sulata kattilan pohjalla rasva ja lisää joukkoon kasvikset. Kääntele aineksia muutama minuutti. Ripottele joukkoon jauhot ja sekoita. Kaada joukkoon kiehuva vesi ja liemikuutiot ja maustepippurit. Keitä kasviksia, kunnes ne ovat lähes kypsiä. Poista lohifileestä nahka ja ruodot. Leikkaa kala reiluiksi kuutioiksi. Lisää kattilaan ruokakerma ja paloiteltu lohi. Keitä miedolla lämmöllä, kunnes kala on kypsää, noin 5 minuuttia. Lisää hienonnettua tilliä ja tarjoa keitto ruisleivän kanssa.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
Avainsanat: kalakeitto lohi lohifilee
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5