Keltajuurilasagne

26.10.2017
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Keltajuurilasagne

Kun lasagnelevyjen tilalla käyttää keltajuurta ja valkokastikkeena juustolla maustettua rahkaa, tulee lasagnesta helppo gluteeniton ruoka - raikkaan maun takaa sitruuna.

Ainekset

5 annosta
1 8 keltajuurta
2 2 valkosipulinkynttä
3 1 sitruuna
4 1 tl suolaa
5 1 paketti (250 g) rahkaa
6 1 paketti (140 g) pehmeää vuohenjuustoa
7 2,5 dl parmesaania raastettuna
8 0,5 dl maitoa
9 1 ruukku basilikaa
10 0,5 tl suolaa
11 0,5 tl mustapippuria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 11 g 56 g
Proteiinia 16 g 82 g
Rasvaa 13 g 63 g
Kuitua 4 g 18 g
Energiaa kJ 961 4803
Energiaa kcal 230 1148

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton, Kasvis
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuumenna uuni 200 asteeseen.  Kuori keltajuuret ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Hienonna valkosipulit. Pese sitruuna huolella, raasta kuori ja purista mehu.

Keitä keltajuuria suolalla maustetusa vedessä 5 minuuttia. Siivilöi keltajuuret vedestä. Kuivaa talouspaperilla ja laita kulhoon. Lisää päälle sitruunanmehu.

Raasta parmesaani. Ota ½ dl sivuun lasagnen pintaa varten.

Yhdistä rahka, vuohenjuusto, 2 dl parmesaaniraastetta, maito ja sitruunankuori. Hienonna joukkoon basilika, mausta seos suolalla ja pippurilla.

Laita uunivuoan pohjalle kerros keltajuuria. Levitä päälle kerros juustoseosta ja toista niin, että päällimmäinen kerros on juustoseosta. Lisää pinnalle ½ dl parmesaania. Paista uunissa 30 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin värin.

Tarjoa esimerkiksi balsamietikalla maustetun vihreän salaatin kanssa.

Video

Teksti:
Kuvat: Tuomas Kolehmainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5