Keltajuuri-pekonicarbonara

26.10.2017
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Keltajuuri-pekonicarbonara

Herkkupastan sesonkijuuresversiossa loistaa keltajuuri. Paras kastike syntyy huoneenlämpöisistä kananmunista ja reilusta kourallisesta parmesaania.

Ainekset

4 annosta
1 400 g spagettia
2 3 l vettä
3 2 tl suolaa
Kastike
1 1 paketti (170 g) pekonia
2 2 keltajuurta
3 2 valkosipulinkynttä
4 2 rkl öljyä
5 0,5 tl suolaa
6 0,25 tl (1/4 tl) mustapippuria
7 4 kananmunaa
8 4 dl parmesaania raastettuna
9 0,5 - 1 dl pastan keitinvettä
10 1 ruukku lehtipersiljaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 70 g 279 g
Proteiinia 36 g 143 g
Rasvaa 37 g 149 g
Kuitua 6 g 23 g
Energiaa kJ 3 170 12678
Energiaa kcal 758 3030

Reseptitiedot

Ruokalajit Pääruoat
Ruokatyypit Pastaruoat
Pääruoka-aine Sianliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Suikaloi pekoni, kuori ja raasta keltajuuret. Kuori ja silppua valkosipulit.

Kuumenna vesi kattilassa, mausta suolalla ja kypsennä pastaa 8 minuuttia tai pakkauksen ohjeen mukaan.

Pastan kiehuessa ruskista pekonit pannulla ja nosta sivuun. Lisää pannulle 2 rkl öljyä ja paista keltajuuriraastetta 3 minuuttia, lisää valkosipulit ja paista vielä 2 minuuttia sekoitellen. Mausta suolalla ja pippurilla. Siirrä sivuun.

Riko huoneenlämpöiset kananmunat kulhoon ja raasta juusto joukkoon. Sekoita.

Ota 1 dl keitinlientä talteen ja siivilöi pasta. Yhdistä kattilassa pasta ja kananmuna-juustoseos. Sekoita heti voimakkaasti puulastalla vatkaten. Lisää keitinlientä muutamassa erässä sekoittamisen aikana niin, että juusto sulaa ja muodostaa kananmunan kanssa vaalean kastikemaisen pinnan pastalle. Lisää pekonit ja paistetut keltajuuret. Hienonna joukkoon lehtipersilja.

Video

Teksti:
Kuvat: Tuomas Kolehmainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5