Keltajuuri-borssikeitto

28.10.2015
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Keltajuuri-borssikeitto

Keltainen kasviskeitto on helppo, nopea ja kevyt ateria. Jos kaipaat soppaan lihaisuutta, lisää siihen paahdettua pekonia, kinkkusuikaleita tai nakkeja.

Ainekset

5 annosta
1 400 g keltajuurta
2 2 sipulia
3 2 porkkanaa
4 250 g keräkaalia
5 2 rkl voita
6 1 l vettä
7 2 kasvisliemikuutiota
8 2 rkl omenaviinietikkaa
9 1 tl suolaa
10 0,5 tl rouhittua mustapippuria
11 1 rkl tuoretta timjamia
12 1 rkl tuoretta persiljaa
Lisäksi
1 1 prk (n. 100 g) smetanaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 11 g 56 g
Proteiinia 3 g 14 g
Rasvaa 14 g 71 g
Kuitua 4 g 21 g
Energiaa kJ 775 3873
Energiaa kcal 185 926

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton, Kasvis
Ruokalajit Pääruoat, Pikku- ja alkuruoat, Lounas
Ruokatyypit Keitot
Pääruoka-aine Kasvikset
Makuja maailmalta Venäläinen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Pese, kuori ja suikaloi keltajuuret. Kuori ja hienonna sipulit. Kuori ja suikaloi porkkanat. Pese ja leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi.

Sulata voi isossa kattilassa ja kuullota kasviksia 2-3 minuuttia. Älä ruskista. Kaada vesi päälle. Lisää liemikuutiot ja keitä hiljalleen noin 30 minuuttia kunnes keltajuuri ja porkkanat ovat kypsiä. Mausta etikalla, suolalla ja pippurilla. Lisää hienonnetut yrtit. Tarjoa smetanan kanssa.

Teksti:
Kuvat: Sami Repo
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5