Keltainen ohra-juuressalaatti

2.12.2013
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Keltainen ohra-juuressalaatti

Ainekset

4 annosta
1 2 porkkanaa
2 1 palsternakka
3 2 rkl oliiviöljyä
4 ripaus suolaa
5 ripaus rouhittua mustapippuria
6 1,5 dl täysjyväohraa
7 3 dl kasvislientä
8 0,5 dl (à 0,5 g) sahramia
9 1 pussi (70 g) pinjansiemeniä
10 1 ruukku rucolaa
Kastike
1 2 rkl oliiviöljyä
2 1 rkl omenaviinietikkaa
3 ripaus rouhittua mustapippuria
4 1 rkl vaahterasiirappia
5 0,5 sitruunan mehu

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 30 g 121 g
Proteiinia 3 g 13 g
Rasvaa 14 g 58 g
Kuitua 5 g 20 g
Energiaa kJ 1 115 4459
Energiaa kcal 266 1066

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori ja kuutioi juurekset. Siirrä juurekset leivinpaperoidulle uunipellille. Pirskota öljyä pinnalle. Mausta kevyesti. Paahda 225-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Kypsennä ohra sahramilla maustetussa kasvisliemessä noin 8 minuuttia tai kunnes se on kypsää.

Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla kunnes ne saavat hieman väriä. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Sekoita ohrasuurimot ja rucolasalaatti. Asettele päälle lämpimät juurekset ja paahdetut pinjansiemenet. Pirskota kastike päälle tai tarjoile erikseen.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5