Keltainen makkarakeitto

15.7.2009
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Keltainen makkarakeitto

Ainekset

4 annosta
1 2 porkkanaa
2 300 g lanttua
3 200 g palsternakkaa
4 1 sipuli
5 2 rkl öljyä
6 2 tl currya
7 0,5 tl mietoa chilirouhetta
8 1 l vettä
9 2 kasvisliemikuutiota
10 300 g nakkeja tai siskonmakkaroita
11 1 pussi (200 g) pakastemaissia
12 nokare sulatejuustoa
13 koristeeksi persiljaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 26 g 105 g
Proteiinia 12 g 47 g
Rasvaa 25 g 101 g
Kuitua 6 g 26 g
Energiaa kJ 1 585 6339
Energiaa kcal 379 1515

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Ruokatyypit Keitot
Pääruoka-aine Makkara

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori ja paloittele porkkanat, lanttu ja palsternakka. Kuori ja hienonna sipuli ja kuullota hetki pannulla. Lisää muut kasvikset ja mausteet ja kääntele vielä hetki. Lisää vesi ja liemikuutiot ja anna kasvisten kiehua miedolla lämmöllä 15 minuuttia. Puristele makkarat keittoon ja lisää maissit ja nokare juustoa. Anna keiton kiehua vielä muutama minuutti. Ripottele keiton pinnalle hienonnettua persiljaa.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5