Keltainen lohikeitto

20.10.2009
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Keltainen lohikeitto

Ainekset

4 annosta
1 1 dl vettä
2 1 pussi (0,5 g) sahramia
3 1 sipuli
4 2 valkosipulinkynttä
5 2 porkkanaa
6 2 lehtisellerin vartta
7 2 rkl öljyä
8 0,75 dl risottoriisiä
9 6 dl vettä
10 1,5 kalaliemikuutiota
11 3 dl appelsiinimehua
12 400 g lohifileetä
13 3 tomaattia
14 3 rkl hienonnettua tuoretta tilliä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 28 g 113 g
Proteiinia 22 g 90 g
Rasvaa 22 g 86 g
Kuitua 4 g 15 g
Energiaa kJ 1 674 6694
Energiaa kcal 400 1600

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Ruokatyypit Keitot
Pääruoka-aine Kala

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Liota sahrami kiehuvassa vedessä. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja paloittele porkkanat ja viipaloi sellerit. Kuullota sipulit öljyssä kattilan pohjalla. Lisää joukkoon porkkanat ja sellerit. Lisää pannulle riisi ja kääntele, kunnes riisi on kiiltävää. Lisää kattilaan vesi, liemikuutiot ja sahramiliemi. Keitä 15 minuuttia. Paloittele lohi ja tomaatit ja lisää liemeen mehun kanssa. Anna keiton kiehua vielä 5 minuuttia. Koristele keitto tillillä.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5