Keitetyt lihapullat tomaattikastikkeessa

21.5.2013
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Keitetyt lihapullat tomaattikastikkeessa

Ainekset

4 annosta
1 400 g jauhelihaa
2 0,5 sipuli
3 1 valkosipulinkynsi
4 1 rkl öljyä
5 3 rkl korppujauhoja
6 1 kananmunaa
7 ripaus suolaa
8 ripaus chilijauhetta
9 ripaus rouhittua mustapippuria
10 2 rkl hienonnettua basilikaa
Tomaattikastike
1 1 porkkana
2 0,5 sipulia
3 1 rkl öljyä
4 1 prk (400 g) tomaattimurskaa
5 2 dl lihalientä
6 1 laakerinlehti
7 ripaus suolaa
8 ripaus sokeria
9 ripaus rouhittua mustapippuria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 12 g 50 g
Proteiinia 23 g 91 g
Rasvaa 26 g 103 g
Kuitua 2 g 9 g
Energiaa kJ 1 555 6219
Energiaa kcal 372 1486

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton
Ruokalajit Pääruoat, Helpot & nopeat
Pääruoka-aine Jauheliha
Makuja maailmalta Italialainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota sipulit. Siirrä sipuliseos kulhoon jäähtymään. Sekoita joukkoon jauheliha, korppujauhot, kananmuna, mausteet ja hienonnettu basilika. Sekoita tasaiseksi. Muotoile jauhelihasta pieniä lihapullia vadille odottamaan. Kuori ja raasta porkkana. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota ainekset öljyssä kattilassa.

Lisää joukkoon tomaattimurska, lihaliemi, laakerinlehti ja mausteet. Anna kastikkeen kiehahtaa. Nosta varovasti kiehuvan kastikkeen joukkoon lihapullat. Keitä lihapullia miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Tarjoile pastan kanssa.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5