Keitetty latva-artisokka ja dippi

27.8.2016
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Keitetty latva-artisokka ja dippi

Artisokan valmistelu ja syöminen vaatii aikaa. Lehtien hedelmäliha imeskellään hampaiden välistä suuhun ja herkullinen sydän sopii myös salaatteihin ja muihin ruokiin.

Ainekset

4 annosta
1 2 latva-artisokkaa
2 1 sitruuna
Basilika-majoneesidippi
1 nippu basilikanlehtiä
2 1 kananmuna
3 2 tl dijonsinappia
4 2 dl rypsiöljyä
5 ripaus suolaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 0 g 2 g
Proteiinia 2 g 7 g
Rasvaa 46 g 186 g
Kuitua 0 g 1 g
Energiaa kJ 1 767 7069
Energiaa kcal 422 1690

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: latva-artisokkaa

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton, Kasvis
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Huuhtele artisokat juoksevan veden alla. Poista veitsellä alimmaiset, uloimmat lehdet. Väännä varret irti ja tasoita kannat veitsellä. Saksi artisokkien latvoista noin kolmasosa pois. Laita artisokat latva alaspäin kiehumaan suolalla maustettuun veteen. Lisää joukkoon halkaistu sitruuna. Keitä 30–40 minuuttia koosta riippuen.
Pane kattilaan painoksi lautanen, jotta artisokat pysyvät upoksissa Artisokat ovat kypsiä, kun lehti irtoaa helposti. Valuta artisokat ylösalaisin.
Valmista dippi. Kasta basilikanlehdet kiehuvaan veteen muutamaksi sekunniksi, siirrä heti jääveteen ja anna jäähtyä. Puristele lehdet kuiviksi. Siirrä kaikki ainekset korkealaitaiseen kulhoon. Soseuta sauvasekoittimella liikuttamalla sitä ylös ja alas kunnes majoneesi on sakeaa.
Irrota artisokan lehdet yksitellen, dippaa ne dippikastikkeeseen ja vetäise mehevä tyviosa hampaiden läpi suuhun. Kun kaikki lehdet on poistettu, jäljellä on vielä herkullinen sydän. Koverra ensin veitsellä puumaiset partaosat pois. Syö artisokan sydämet veitsellä ja haarukalla tai käytä salaattiin.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: dippikastike majoneesi
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5