Keitetty hapankaali

17.1.2005
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Keitetty hapankaali

Ainekset

4 annosta
1 500 - 750 g hapankaalia
2 0,75 l valkoviiniä tai omenamehua - tai näiden seosta
3 0,5 tl suolaa
4 1 - 2 rkl sokeria
5 1 kpl laakerinlehti
6 2 - 5 kpl (murskattua katajanmarjaa)
Paistamiseen:
1 2 rkl öljyä
2 2 kpl sipulia silputtuna

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 11 g 43 g
Proteiinia 2 g 9 g
Rasvaa 7 g 28 g
Kuitua 3 g 12 g
Energiaa kJ 996 3983
Energiaa kcal 238 952

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Lisäkkeet
Ruokatyypit Salaatit
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kaada hapankaali kattilaan ja lisää vesi, viini tai mehu sekä mausteet. Keitä kaalia miedolla lämmöllä kunnes se on pehmeää, noin 20 minuuttia. Valuta kaali liemestään. Kuori ja silppua sipulit ja hauduta ne pehmeiksi paistinpannussa öljyssä. Lisää hapankaali ja sekoita kunnes kaali kuumenee. Jos seos tuntuu kuivalle, lisää hiukan keitinlientä. Tarjoa hapankaali paistettujen tai keitettyjen makkaroiden tai sianpaistin lisänä. Perunasosettakin voit tarjota samalla aterialla.

Teksti:
Kuvat: Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
© SOK
Avainsanat: hapankaali
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5