Keikahtanut appelsiinikakku

20.12.2011
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Keikahtanut appelsiinikakku

Ainekset

11 palaa
Karamellisoidut appelsiinit
1 1 - 1,5 appelsiinia
2 kahden appelsiinin puristettu mehu
3 1 dl sokeria
4 1 rkl margariinia vuoan voiteluun
Taikina
1 100 g margariinia
2 2 dl sokeria
3 2 kananmunaa
4 yhden appelsiinin hienoksi raastettu kuori
5 1 prk (200 g) ranskankermaa
6 3 dl vehnäjauhoja
7 1 tl leivinjauhetta
8 1 tl kanelia
9 0,5 tl jauhettua kardemummaa

Ravintoaineet

Pala Resepti
Hiilihydraatteja 28 g 310 g
Proteiinia 2 g 20 g
Rasvaa 8 g 92 g
Kuitua 1 g 6 g
Energiaa kJ 828 9103
Energiaa kcal 198 2176

Reseptitiedot

Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Hedelmät

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Valmista karamellisoidut appelsiinit. Pese appelsiinit huolellisesti kuumalla vedellä. Leikkaa ne terävällä veitsellä ohuiksi viipaleiksi ja poista siemenet. Siirrä kattilaan appelsiiniviipaleet ja -mehu. Keitä kannen alla 5 minuuttia.Nosta appelsiiniviipaleet haarukalla pois pannusta ja lisää jäljelle jääneeseen kuumaan mehuliemeen sokeri. Keitä kovalla lämmöllä vielä noin 5 minuuttia tai kunnes seos on sakeampaa ja siirappimaista.Voitele pitkänomainen kakkuvuoka margariinilla. Lado pohjalle appelsiiniviipaleet ja kaada päälle siirappimainen appelsiini-sokeriseos. Vaahdota kulhossa sähkövatkaimella margariini ja sokeri. Lisää munat yksitellen ja koko ajan vatkaten. Lisää appelsiininkuori ja ranskankerma. Sekoita tasaiseksi.Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne taikinaan. Sekoita tasaiseksi mutta älä enää vatkaa. Levitä taikina appelsiiniviipaleiden päälle.Paista 175-asteisen uunin keskitasolla 45–60 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä. Kokeile kypsyyttä tikulla. Anna jäähtyä hetki ja kumoa sitten vadille. Tarjoa sellaisenaan tai jäätelön kanssa.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: appelsiini kahvikakku
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5