Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Pitakebab

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Täytä pitaleivät vastapaistetulla kebabilla, tuoreilla kasviksilla ja ranskankerma-chilikastikkeella. Kebabilla täytetty pita saa lisää tulisuutta jalapenoviipaleista, joita jokainen voi lisätä annokseensa oman maun ja kestokyvyn mukaan.

Ainekset

400 g
(1 ps) kebablastuja
1 rkl
rypsiöljyä
2 kpl
tomaattia
100 g
(1/4) jäävuorisalaattia
jalapenoviipaleita

Chilikastike

1 dl
ranskankermaa
2 rkl
chilikastiketta (esim. srirachaa)
1/4 tl
suolaa
1/4 tl
sokeria
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna

Lisäksi

4 kpl
pitaleipää

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Paista jäisiä kebablastuja öljyssä kuumalla pannulla 5-7 minuuttia, kunnes lastut ovat hieman ruskistuneet.

400 g
(1 ps) kebablastuja
1 rkl
rypsiöljyä
2

Huuhtele ja viipaloi tomaatit ja jäävuorisalaatti.

2 kpl
tomaattia
100 g
(1/4) jäävuorisalaattia
3

Sekoita ranskankerma ja chilikastike keskenään. Mausta suolalla, sokerilla ja mustapippurilla.

1 dl
ranskankermaa
2 rkl
chilikastiketta (esim. srirachaa)
1/4 tl
suolaa
1/4 tl
sokeria
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
4

Kuumenna pitaleipiä mikrossa noin minuutti. Leikkaa kuumennuksesta pullistuneet pitaleivät osittain auki. Täytä pitaleivät kebablastuilla, salaatilla, tomaatilla, jalapenoviipaleilla ja chilikastikkeella.

4 kpl
pitaleipää
jalapenoviipaleita
Miltä maistui?
Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 20.10.2009
|
Muokattu: 25.4.2022

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

315

1317

12,3 g

5,0 g

24,5 g

5,8 g

1,8 g

25,3 g

1,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

jalapenoviipaleita.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli