Kaurapuuropannari

11.8.2018
3 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kaurapuuropannari

Hyödynnä ylijäänyt kaurapuuro ja pähkinäpussin jämät pannukakussa. Puuro lisää pannarin kuitupitoisuutta, pähkinät ja karpalot tuovat mukavasti purutuntumaa.

Ainekset

4 annosta
1 2 dl kaurapuuroa
2 2 dl maitoa
3 2 kananmunaa
4 1 dl vehnäjauhoja
5 1 rkl sokeria
6 1 tl vaniljasokeria
7 0,25 tl (¼ tl) suolaa
8 0,5 dl pähkinöitä tai siemeniä
9 2 rkl kuivattuja karpaloita tai rusinoita
Lisäksi
1 2 tl margariinia

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 25 g 101 g
Proteiinia 10 g 42 g
Rasvaa 12 g 47 g
Kuitua 2 g 9 g
Energiaa kJ 1 043 4173
Energiaa kcal 249 997

Reseptitiedot

Ruokavalio Kasvis
Ruokalajit Aamu-, väli- ja iltapalat, Välipalat
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

  • Säädä uuni 200 asteeseen. Vuoraa uunivuoka (noin 20 x 30 cm) leivinpaperilla. Voitele paperi kevyesti margariinilla. 
  • Yhdistä kaurapuuro ja maito. Sekoita kananmunat, vehnäjauhot ja mausteet joukkoon. Kaada taikina vuokaan.
  • Rouhi pähkinät kevyesti veitsellä. Ripottele pähkinärouhe ja karpalot tai rusinat taikinan pinnalle.
  • Paista pannukakkua uunin alaosassa noin 25 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea.  Tarjoa pannari esimerkiksi pakastemarjoilla höystetyn hillon kanssa.
Teksti:
Kuvat: Tuomas Kolehmainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5