Kaurapatongit

29.12.2004
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kaurapatongit

Ainekset

3 kappaletta
1 2 dl maustamatonta jugurttia
2 1 dl vettä
3 25 g hiivaa
4 2 rkl sokeria tai siirappia
5 1 tl suolaa
6 6 - 7 dl kauraista sämpyläjauhoa
7 0,5 dl sulatettua margariinia

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 77 g 230 g
Proteiinia 15 g 45 g
Rasvaa 17 g 50 g
Kuitua 7 g 20 g
Energiaa kJ 2 194 6582
Energiaa kcal 524 1573

Reseptitiedot

Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Leivonnaiset, Aamu-, väli- ja iltapalat, Edullinen
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Lämmitä jogurtti ja vesi kädenlämpöiseksi ja liota hiiva nesteeseen. Lisää sokeri ja suola. Alusta taikinaan jauhot ja lisää loppuvaiheessa sulatettu margariini tai öljy. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä, vedottomassa paikassa. Jaa taikina kolmeen osaan ja leivo osista ranteen paksuisia patonkeja. Pyöräytä patongit lopuksi sämpyläjauhoseoksessa ja nosta leivinpaperoidulle pellille. Vedä pintoihin terävällä veitsellä viillot ja kohota lämpimässä peitettynä. Paista patonkeja 250 asteessa keskitasolla 10-12 minuuttia.

© SOK
Avainsanat: leipä patonki
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5