Kaura-kesäkurpitsaleipä

2.9.2014
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kaura-kesäkurpitsaleipä

Paista uunipellillä leipä, joka saa pinnalleen kesäkurpitsasiivuja.

Ainekset

1 0,5 l porkkanamehua tai muuta juuresmehua
2 50 g tuorehiivaa
3 1,5 tl suolaa
4 0,5 dl avokado- tai rypsiöljyä
5 7 dl vehnäjauhoja
6 2 dl kaurahiutaleita
Pinnalle
1 0,5 dl avokado- tai rypsiöljyä
2 2 valkosipulinkynttä
3 0,5 pieni kesäkurpitsa
4 suolaa

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 419 g
Proteiinia 60 g
Rasvaa 103 g
Kuitua 25 g
Energiaa kJ 12007
Energiaa kcal 2870

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton, Kasvis, Vegaani
Ruokalajit Leivonnaiset, Aamu-, väli- ja iltapalat
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ohjeet

Kaada mehu kulhoon ja lämmitä kädenlämpöiseksi. Liuota joukkoon hiiva ja suola. Lisää avokado- tai rypsiöljy ja vehnäjauhot sekä kaurahiutaleet. Sekoita puuhaarukalla sekaisin.

Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle reunalliselle uunipellille. Kohota noin puoli tuntia lämpimässä paikassa liinan alla. Voit ripotella pinnalle ensin hieman vehnäjauhoja.

Sekoita avokado- tai rypsiöljyn joukkoon hienonnetut valkosipulinkynnet ja voitele kohonneen leivän pinta varovasti seoksella. Höylää juustohöylällä kesäkurpitsasta pitkiä ohuita viipaleita ja laita leivän päälle. Ripottele pinnalle hieman suolaa tai karkeaa merisuolaa. Paista 200 asteisen uunin keskiritilätasolla noin 12 minuuttia. Leikkaa paloiksi.

Teksti:
Kuvat: Jami Jaakonen
© SOK
Avainsanat: kesäkurpitsa leipä
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5