Kauniin Helenan päärynät

20.2.2015
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kauniin Helenan päärynät

Kauniin Helenan päärynät on helppo ja herkullinen ranskalainen jälkiruoka. Keitä päärynät appelsiini- ja sitruunamehussa, mausta vaniljalla. Suklaakastike ja vaniljajäätelö viimeistelevät hedelmäjälkiruoan.

Ainekset

4 annosta
1 4 pientä päärynää
2 5 dl appelsiinimehua
3 0,5 sitruunan mehu
4 4 rkl sokeria
5 1 vaniljatanko
Kastike
1 150 g tummaa suklaata
2 1 dl kermaa
Lisäksi
1 vaniljajäätelöä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 44 g 177 g
Proteiinia 3 g 11 g
Rasvaa 14 g 57 g
Kuitua 6 g 24 g
Energiaa kJ 1 340 5358
Energiaa kcal 320 1281

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: vaniljajäätelöä

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Kasvis
Ruokalajit Jälkiruoat, Helpot & nopeat, Edullinen
Pääruoka-aine Hedelmät
Makuja maailmalta Ranskalainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori päärynät ja koverra siemenet pois hedelmän alapuolelta. Kaada mehut pieneen kattilaan, lisää sokeri ja kahtia leikattu vaniljatanko. Kuumenna kiehuvaksi. Keitä kaksi päärynää kerrallaan hiljalleen kiehuvassa mehussa pehmeiksi.

Valmista kastike. Kaada kerma kattilaan, paloittele joukkoon suklaa. Kuumenna hiljalleen kunnes suklaa sulaa. Tarjoa päärynät jäähtyneinä vaniljajäätelön ja suklaakastikkeen kanssa.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: päärynä suklaa
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5