Katkarapusalaatti

17.12.2004
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Katkarapusalaatti

Ruokaisan katkarapusalaatin maun viimeistelee sitruunasta ja tillistä tehty kastike.

Ainekset

10 annosta
1 1 kerä jäävuorisalaattia
2 1 ruukkusalaatti
3 1 kerä lehti- tai tammenlehtisalaattia
4 2 tuoretta kurkkua
5 0,5 purjoa
6 4 - 5 dl keitettyä pitkäjyväistä riisiä halutessasi
7 500 - 600 g kuorittuja katkarapuja
Kastike :
1 2 sitruunan mehu
2 2 dl vettä
3 1 tl sitruunapippuria
4 1 tl sokeria
5 0,5 dl öljyä
6 1 dl tillisilppua
Kermamajoneesi :
1 2 dl kuohukermaa
2 2 dl kevytmajoneesia
3 1 sitruunan mehu
4 1 rkl sokeria
5 0,5 tl suolaa
6 0,25 tl valkopippuria
7 1 - 2 rkl makeaa sinappia halutessasi

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 16 g 158 g
Proteiinia 10 g 104 g
Rasvaa 18 g 182 g
Kuitua 2 g 18 g
Energiaa kJ 1 121 11214
Energiaa kcal 268 2680

Reseptitiedot

Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Lisäkkeet
Ruokatyypit Salaatit
Pääruoka-aine Katkaravut ja äyriäiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Huuhdo ja valuta salaatinlehdet tarpeen mukaan. Keitä ja jäähdytä riisit, jos käytät niitä. Huuhdo halkaistu purjo hyvin ja suikaloi se hyvin ohuiksi suikaleiksi. Huuhtele ja kuutioi kurkut pieniksi kuutioiksi. Hienonna tilli.Sekoita kastike ja mausta sillä keitetyt riisit. Jätä loput kastikkeesta odottamaan. Sulata katkaravut hitaasti jääkaapissa, jos ne ovat pakastettuja.Revi salaatinlehdet kulhoon juuri ennen tarjoamista ja lisää joukkoon kaikki muut aineet. Valuta loput kastikkeesta lehtien päälle. Sekoita nostelemalla.Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi kermamajoneesiin. Lisää majoneesi ja muut aineet. Tarjoa salaatin lisänä.

Teksti:
Kuvat: Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
© SOK
Avainsanat: katkarapu
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5