Katkarapusalaatti itämaiseen tapaan

20.12.2004
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)

Ainekset

4 annosta
1 Keitetty riisi :
2 2 dl puuroriisiä
3 4,5 dl vettä
4 500 g kuorittuja katkarapuja, joista osa jättikatkaravun pyrstöjä
5 0,5 tl suolaa
6 1 - 2 rkl riisiviinietikkaa tai valkoviinietikkaa
7 1 - 2 valkosipulinkynttä
8 kevätsipulia, kiinansipulia, purjoa tai ruohosipulia
9 1 tuore kurkku
10 sitruunapippuria
11 salaatinlehtiä
12 Koristeluun sitruunaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 34 g 134 g
Proteiinia 21 g 85 g
Rasvaa 2 g 7 g
Kuitua 2 g 7 g
Energiaa kJ 1 002 4008
Energiaa kcal 240 958

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Lisäkkeet
Ruokatyypit Salaatit
Pääruoka-aine Katkaravut ja äyriäiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Keitä riisi kiinalaiseen tapaan höyrystäen eli mittaa riisit ja vesi laakeaan kattilaan. Sekoita ja keitä täydellä teholla 15 minuuttia. Katkaise virta ja peitä kattila kannella. Hauduta vielä samalla levyllä 15 minuuttia, jolloin koko neste on haihtunut ja riisi kypsää.Jäähdytä riisi ja sekoita se nostellen kuohkeaksi. Mausta suolalla, viinietikalla ja puserretulla valkosipulilla. Silppua sekaan hiukan sipulia. Lisää katkaravut, mutta säästä kauneimmat koristeeksi.Kaada riisikeko vadille salaatinlehtien päälle. Koristele ravunpyrstöillä. Viipaloi kurkku samalle vadille ja mausta sitruunapippurilla.

Teksti:
Kuvat: Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
© SOK
Avainsanat: katkarapu
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5