Katkarapupiiras

26.4.2006
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Katkarapupiiras

Ainekset

8 annosta
Pohja:
1 2 dl vehnäjauhoja
2 1 dl ruisjauhoja
3 1 tl leivinjauhetta
4 100 g margariinia
5 0,75 dl maitoa
Täyte:
1 300 g katkarapuja
2 2 dl suikaloitua ja marinoitua säilykepaprikaa
3 2 kananmunaa
4 2 dl kermaviiliä
5 0,5 tl sitruunapippuria
6 2 dl juustoraastetta

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 18 g 145 g
Proteiinia 14 g 114 g
Rasvaa 18 g 141 g
Kuitua 2 g 17 g
Energiaa kJ 1 206 9649
Energiaa kcal 288 2306

Reseptitiedot

Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Katkaravut ja äyriäiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Sekoita kulhossa vehnä- ja ruisjauhot sekä leivinjauhe. Lisää pehmeä margariini ja maito. Sekoita tasaiseksi ja painele taikina voidellun piiraspohjan pohjalle ja reunoille. Sulata ja valuta katkaravut. Valuta paprikoista marinointiliemi pois. Asettele katkaravut ja paprikasuikaleet piiraspohjan päälle. Sekoita täytettä varten kananmunat, kermaviili, sitruunapippuri ja juustoraaste kulhossa. Kaada täyte katkarapujen päälle ja paista piirasta 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5