Katkarapumunakasrulla

25.2.2016
8 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Katkarapumunakasrulla

Kylmänä tarjottava munakasrulla käy hyvin iltapalaksi, lounasruoaksi tai vierasaterian alkuruoaksi. Katkaravut voi korvata haarukalla hienonnetulla tonni- tai savukalalla.

Ainekset

4 annosta
1 6 munaa
2 1,5 dl vehnäjauhoja
3 6 dl maitoa
4 1 tl suolaa
Täyte
1 250 g isoja pakastekatkarapuja
2 0,5 kerää jääsalaattia
3 3 rkl tillisilppua
4 1 dl ranskankermaa
5 2 rkl majoneesia
6 1 valkosipulin kynsi
7 0,5 tl suolaa
8 0,25 tl cayennenpippuria
Koristeeksi
1 80 g katkarapuja
2 roseepippuria
3 tilliä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 26 g 103 g
Proteiinia 30 g 121 g
Rasvaa 25 g 100 g
Kuitua 1 g 5 g
Energiaa kJ 1 897 7588
Energiaa kcal 454 1814

Reseptitiedot

Ruokalajit Pääruoat, Pikku- ja alkuruoat, Brunssi, Lounas
Pääruoka-aine Muna

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Ota katkaravut sulamaan siivilään hyvissä ajoin. Sekoita munat ja vehnäjauhot keskenään. Lisää maito ja suola, sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina leivinpaperilla peitetylle uunipannulle. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

Anna pohjan jäähtyä ja kumoa se sitten puhtaalle leivinpaperille. Sekoita majoneesi ranskankermaan. Mausta murskatulla valkosipulilla, suolalla ja pippurilla. Levitä seos levyn päälle. Revi salaatti suikaleiksi ja ripottele tillin kanssa levylle. Lisää lopuksi katkaravut. Kääri levy rullaksi kääretortun tapaan. Koristele.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5