Katkarapukasari

21.2.2014
2 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Katkarapukasari

Ainekset

4 annosta
1 2 pussia (à 180 g) pakastekatkarapuja
2 4 rkl öljyä
3 5 - 6 valkosipulinkynttä
4 1 sipuli
5 2 rkl tomaattipyreetä
6 1 prk (400 g) tomaattimurskaa
7 1 rkl ketsuppia
8 1 dl valkoviiniä tai omenamehua
9 1 kalaliemikuutio
10 2 rkl sitruunamehua
11 0,5 tl suolaa
12 0,5 tl rouhittua mustapippuria
13 0,5 tl sokeria
14 0,5 tl chilirouhetta
15 3 rkl tillisilppua

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 10 g 38 g
Proteiinia 14 g 58 g
Rasvaa 15 g 60 g
Kuitua 2 g 7 g
Energiaa kJ 1 044 4174
Energiaa kcal 250 998

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Katkaravut ja äyriäiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Sulata katkaravut. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy padassa tai paksupohjaisessa kattilassa. Lisää sipulit ja tomaattipyree. Kuumenna pari minuuttia sekoitellen. Lisää tomaattimurska, ketsuppi, viini tai mehu, liemikuutio ja sitruunamehu. Mausta suolalla, pippurilla, sokerilla ja chilillä. Anna kiehua hiljalleen 20 minuuttia.

Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa. Lisää katkaravut ja kuumenna, mutta älä keitä, jotta ravut eivät sitkisty. Koristele tillillä. Tarjoa kasari patongin kanssa.

 

Vinkki

Voit jakaa katkarapukasarin pieniin annospatoihin tai uunivuokiin ja kuumentaa juuri ennen tarjoilua 200-asteisessa uunissa.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5