Katkarapukakku

23.4.2005
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Katkarapukakku

Ainekset

18 annosta
Pohja:
1 150 g hapankorppuja
2 0,75 dl sulatettua margariinia
3 0,5 dl maitoa
Täyte
1 8 liivatelehteä
2 0,5 dl sitruunamehua
3 1 paprika
4 400 g maustamatonta tuorejuustoa
5 4 dl kermaviiliä
6 2 rkl makeaa chilikastiketta
7 0,5 tl tabascoa
8 1 valkosipulinkynsi
9 0,5 tl mustapippuria
10 300 g katkarapuja
11 0,25 tl suolaa
Koristeluun:
1 katkarapuja
2 basilikaa tai limettiä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 7 g 133 g
Proteiinia 7 g 119 g
Rasvaa 7 g 124 g
Kuitua 2 g 27 g
Energiaa kJ 495 8914
Energiaa kcal 118 2131

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Katkaravut ja äyriäiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Sulata ja valuta katkaravut. Hienonna hapankorput tasaiseksi jauheeksi monitoimikoneessa. Lisää sulatettu rasva ja maito. Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja painele hapankorppuseos pohjalle. Valmista täyte. Sekoita mausteet katkarapujen joukkoon ja anna maustua. Liota liivatelehtiä noin 5 minuuttia. Pese ja kuutioi paprika. Sekoita tuorejuuston joukkoon kermaviili, maustetut katkaravut, paprikakuutiot, suurin osa sitruunanmehusta, mustapippuri sekä suola. Kiehauta puoli dlsitruunanmehua ja liuota liivatelehdet siihen. Lisää liivateseos täytteeseen ja sekoita hyvin. Kaada täyte vuokaan hapankorppupohjan päälle. Peitä vuoka ja hyydytä jääkaapissa seuraavaan päivään. Koristele sulatetuilla ja hyvin valutetuilla katkaravuilla ja basilikalla.Ruokalehti 0505

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5