Katkarapubruschetat

26.9.2006
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Katkarapubruschetat

Ainekset

4 annosta
1 180 g kuorittuja katkarapuja
2 1 patonki
3 2 rkl oliiviöljyä
4 2 valkosipulin kynttä
5 0,5 tl mietoa chilirouhetta
6 ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
7 1 sitruuna
8 3 rkl hienonnettua persiljaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 3 g 13 g
Proteiinia 7 g 28 g
Rasvaa 7 g 29 g
Kuitua 0 g 1 g
Energiaa kJ 446 1782
Energiaa kcal 106 426

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Helpot & nopeat
Pääruoka-aine Katkaravut ja äyriäiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Sulata katkaravut ja valuta siivilässä. Leikkaa patongista ohuita viipaleita ja levitä ne uuniritilän päälle. Kuumenna kattilassa oliiviöljy ja lisää joukkoon murskatut valkosipulinkynnet, katkaravut ja mausteet. Kuumenna katkarapuja 1–2 minuuttia. Nosta leivät paahtumaan kovaan lämpöön uunin yläosaan. Lohko sitruuna kuuteen osaan. Nosta kattila syrjään ja sekoita joukkoon hienonnettu persilja ja purista kahden sitruunalohkon mehu. Aseta paahtuneet leivät tarjoiluvadille ja nostele päälle lämpimiä katkarapuja. Valuta päälle kattilaan valunutta lientä. Tarjoile lisänä sitruunalohkot.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5